Κατηγορίες
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τα κλιματιστικά διαιρούμενου τύπου, (split-unit) είναι αντλίες Θερμότητας με ψυκτικό μέσο FREON, και αποτελούνται από την εξωτερική μονάδα (αερόψυκτη) και την εσωτερική μονάδα. Χρησιμοποιούνται για κλιματισμό μικρών χώρων και καλύπτουν κυρίως, οικιακές εγκαταστάσεις. Στα split εντάσσονται και τα multi split (πολυδιαιρούμενα συστήματα). Μία εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με πλέον της μιας εσωτερικές μονάδες (μέχρι 8) με δυνατότητα ανεξάρτητου ελέγχου για κάθε εσωτερική. Διακρίνονται κυρίως σε μηχανήματα τοίχου ή δαπέδου.

Για τους Τεχνίτες Ψύξης & Κλιματισμού υπάρχουν τεχνικοί κανονισμοί, που αφορά την σωστή τοποθέτηση των μηχανημάτων. Επίσης σημαντικοί κανόνες υπάρχουν για την ρύθμιση και αποδοτική λειτουργία τους.

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν δωρεάν ενέργεια από τη γη ή τα υπόγεια ύδατα και μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα εξασφαλίζουν το σύστημα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Τα πλεονεκτήματα αυτών των αντλιών είναι τα εξής:

  • Έχουν σταθερή απόδοση όλο το χρόνο, δεν επηρεάζονται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
  • Μπορούν να συνδιαστούν και με άλλες μορφές ενέργειας.
  • Έχουν την δυνατότητα να παράγουν και ζεστό νερό χρήσης.
  • Παρουσιάζουν χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.
  • Λειτουργούν όλο τον χρόνο καλύπτοντας τις κατοικίες σε θέρμανση και ψύξη.
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *